Eiken

Het eiken dat wordt gebruikt in de collectie van Foucault vindt zijn oorsprong in goed beheerde bossen in Europa. Alle eiken houten meubels worden eerst licht gekleurd met een kleur op waterbasis en dan geolied. Deze combinatie geeft de meubels een aangename natuurlijke kleur. Om de schoonheid van het natuurlijk massief hout te benadrukken, heeft Foucault specifiek voor Europees eikenhout gekozen met natuurlijke barsten en knopen, wat elk meubelstuk uniek maakt.

Dagelijks onderhoud
De eiken collecties van Foucault die behandeld wordt met Hardwax Osmo olie, zijn makkelijk te onderhouden. Het geoliede oppervlak kan worden schoongemaakt met een zeepvrije, vochtige doek. Elke vlek moet onmiddellijk van het oppervlak worden verwijderd. De behandeling met olie beschermt het eikenhout tegen vlekken van de meest gangbare vloeistoffen, maar is geen garantie tegen vlekken.

Preventieve & regelmatige behandeling
Behandeling met Hardwax Osmo olie draagt bij aan gemakkelijk onderhoud van het geoliede oppervlak en is tevens gemakkelijk aan te brengen.

Applicatie: (naar gelang het gebruik) breng de olie één tot twee maal per jaar aan op droge en stofvrije oppervlakken. Deze finish zal de initiële coating herstellen en de poriën van het hout dichten en zo een natuurlijke bescherming vormen tegen het gebruik van elke dag.