Teak

Foucault gebruikt gerecupereerd teak hout alsook teak hout van plantages uit Java, Indonesië. Teak is een hardhout dat van nature een hoog oliegehalte heeft, wat vocht vanzelf afstoot. Geen enkele andere houtsoort deelt de uitzonderlijke kracht en duurzaamheid van teak. Dankzij zijn densiteit blijven vlekken aan het oppervlak en dringen zij niet diep door tot in het hout.

De collectie van Foucault wordt onbehandeld afgeleverd, mits anders vermeldt. Het heeft zodoende geen beschermingsbehandeling ondergaan. Het hout is bijna niet gepolijst, wat mogelijk maakt dat de natuurlijke oliën naar het oppervlak kunnen komen. Zoals elk ander natuurlijk materiaal, zal onbewerkt hout licht verkleuren na contact met UV-licht. Om de schoonheid van natuurlijk massief hout in de verf te zetten, heeft Foucault specifiek gekozen voor een teak met natuurlijk barsten en knopen, wat elk meubelstuk uniek maakt. Geen enkel meubel is dan ook hetzelfde en heeft zijn eigen karakteristieke kenmerken van hout.

Behandeling en onderhoud

Dagelijks onderhoud

Spons met een milde oplossing van water en natuurlijke zeep:

  • De gemakkelijkste methode
  • Frequent schoonmaken met water & natuurlijk zeep zal de weerstand van het oppervlak verhogen. Na een tijd zal het hout meer en meer  zeep absorberen, wat het meubelstuk meer dekt tegen vlekken.

Preventieve behandeling
Voor de behandeling van onze onbehandelde teakhouten meubels kan er gekozen worden voor een preventieve behandeling. Omwille van de diversiteit aan behandelingsmethoden beschikbaar op de markt raden wij u aan om een behandeling te kiezen die uw verwachtingen inlost.

Woodlock –behandeling
Deze 2 componenten-behandeling zorgt ervoor dat het oppervlak een vrijwel onzichtbare laag krijgt die het hout beschermd tegen het intrekken van vuil en vlekken. Dit is uiteraard geen garantie tegen vlekken, maar draagt bij aan een schoner oppervlak. Voor bijvoorbeeld horeca omgevingen adviseren wij om deze behandeling vervolgens eenmaal per jaar te herhalen. Bij eventuele beschadigingen aan het oppervlak kan dit eerst opgeschuurd worden waarna u het meubel opnieuw dient te behandelen met Woodlock.